jajcemlincici
O Agenciji

„Jajce Adventure“ je prva turistička agencija u Jajcu osnovana 25.05.2017. Bavimo se organizovanjem dnevnih i višednevnih programa kulturnog i avanturističkog sadržaja. Naša misija je da posjetiteljima Jajca pružimo nezaboravan boravak u našemu gradu te da im pokažemo sve naše prirodne i kulturne ljepote.

Želimo da što više ljudi posjeti naš "Muzej pod otvorenim nebom" i uživa u nezaboravnim trenutcima.

Vlasnica agencije je posljednjih 6 godina radila na turističkom projektu „Visit Jajce“ na prepoznavanju i razvoju turističkih potencijala te  predlaganju i organizovanju turističkih posjeta za Jajce. U svoj rad Aida Klapuh je uključivala mlade ljude i volontere koji su prepoznavali svoje mogućnosti upošljavanja u ovoj grani privrede. Također je doprinijela u organizaciji kulturnih i zabavnih programa grada Jajca kao što su: programi dočeka Novih Godina na otvorenom, manifestacija obilježavanja godišnjice krunisanja posljednjeg bosanskog kralja u Jajcu i sl.

Svoj doprinos razvoja turizma u Jajcu Aida Klapuh je nastavila osnivanjem prve turističke agencije s kojom namjerava obogatiti turističku ponudu grada kroz koje će nastojati okupiti i uposliti mlade ljude.

       
 Aida Klapuh, manager   Sabra Klapuh, asistent u promociji    Žan Anđić, web administrator
       
Adnan Zulum, knjigovođa     Goran Crnogorac, projektni koordinator    

 

Svoj doprinos razvoju Agencije su dali:

       
 Antea Ljubez