jajcemlincici
Planinarenje

Planinarenje na Otomalj 

Trajanje programa: 7-9 sati. Zavisno od vašeg interesovanja izabrati ćemo dužu ili kraću stazu do vrha planine Otomalj.

Detalji programa:
Otomalj je grotlo ugaslog vulkana koji se nalazi iznad sela Jezera. Jedinstven je vrh u Bosni i Hercegovini po tome sto se sa njega mogu vidjeti tri grada: Jajce, Šipovo i Mrkonjić-grad, ali i tri jezera: Malo i Veliko Plivsko jezero i jezero Đol.

Duža verzija je iz mjesta Jezero i nakon vrha povratak u Jajce preko Orahovice, Oštrog brda, planinarskog doma, mlinčića na Plivi do Jajca. Tura traje 7-9 sati ovisno o interesovanju i mogućnostima grupe. Može se dogovoriti posjeta restoranu na obali Plive.
Pretpostavka je da se ne bojite susreta sa divljim životinjama :)

Program obuhvata: prijevoz jednog dijela puta u oba pravca, uslugu vodiča, lunch paket. 
NAPOMENA: grupa bi trebala imati prikladnu obuću. Pored pića koje ćete dobiti u lunch paketu, poželjno je imati dodatnu s vodu.

 Za više informacija kontaktirajte nas!

 

Planinarenje do Tvrđave Komotin

Trajanje programa: 4-5 sati. 

Detalji programa:
Stari kameni vlastelinski dvor sa mnoštvom prirodnih ljepota koje se nalaze u njegovoj blizini. Okružen je selima Cvitovići, Bešpelj, Seoci, Smionica, Tokat i Vukičevci.

Put će vas do skoro pred samu tvrđavu voditi kroz gustu bukovu šumu. Na putu se nalazi turbe, vodopad i mnoge druge zanimljivosti. Staza je prilično lagana, osim završnog dijela gdje je potrebno popeti se uz stijenu do same utvrde. Za nagradu dobit ćete predivan pogled na okolinu i mogućnost da razgledate unutrašnjost dvorca.

Program obuhvata: prijevoz jednog dijela puta u oba pravca, uslugu vodiča, lunch paket. 
NAPOMENA: grupa bi trebala imati prikladnu obuću. Pored pića koji ćete dobiti u lunch paketu, poželjno je imati dodatnu s vodu.

 Za više informacija kontaktirajte nas!